Educatief

Kinderen zijn ware componisten! Ze gaan vaak onbevangen om met muziekinstrumenten en muzikaal materiaal. Vanuit een sterke creativiteitsimpuls zijn ze in staat om hun eigen muziek te maken. Met kundige leiding komen ze tot sprekende composities waar ze trots op zijn!

 

Deze workshop wordt aangeboden als workshop voor kinderen of als navorming voor leerkrachten en begeleiders van kinderen.

 

DOELGROEP: kinderen, leerkrachten en begeleiders van kinderen

DUUR: aanpasbaar, minimaal 90 minuten

Zing je graag? Zing je niet graag? In beide gevallen zal je het genot van zingen ervaren! Zingen is goed voor het bloed en voor het gemoed. De jarenlange ervaring met het begeleiden van groepen naar het zingen toe zal ervoor zorgen dat je in deze workshop snel het vertrouwen krijgt in je eigen stem. Zingen gaat immers niet enkel om zingen. Het gaat vooral om verbondenheid!

 

DOELGROEP: leerkrachten, kinderen, volwassenen, professionele zangers, koren, bedrijfsteams

DUUR: aanpasbaar, minimaal 90 minuten

Hoe pak je het aan, als leerkracht(enteam) in de basisschool, geïntegreerd werken met muziek, dans, drama, beeld, media, woord? Als ervaren docent aan de lerarenopleiding lager onderwijs legt Jozef Sercu zijn kennis en vaardigheden in de schaal om u inzicht en praktische handvatten te geven om muzisch te werken in de klas, conform de leerplannen en richtlijnen van de onderwijsinspectie. Geen theoretische lezing maar onderbouwde opdrachten en activiteiten.

 

DOELGROEP: leerkrachten

DUUR: aanpasbaar, minimaal 120 minuten

NAVORMING OP AANVRAAG

EDUCATIEF

AANBOD

MUZIKALE MASSAGE

Deze ontspannende workshop laat je terugkeren naar stille verbondenheid met jezelf. Aan de hand van enkele ontspanningstechnieken komen we tot rust. Daarna gaan we elkaar verwennen met kleine geluidjes. Zorgvuldig geleide oefeningen geven je de gelegenheid om te genieten van de bijzondere eigenschappen van geluid en de effecten ervan op je lichaam.

Ideaal als teambuilding, studiedag, avondworkshop, verdiepend groepsmoment, pure ontspanning.

 

DOELGROEP: iedereen

DUUR: 60 - 90 minuten

CREATIEF MUSICEREN MET JONGE KINDEREN

ZINGEN

GEÏNTEGREERDE MUZISCHE VOMRING IN DE BASISSCHOOL

Vraaggestuurde navorming is soms wenselijk voor uw pedagogische studiedag of conferentie. Jozef Sercu bekijkt met u de mogelijke antwoorden op uw specifieke vragen omtrent muziek - of indien gewenst breder: muzische vorming - in educatieve context. Vanuit zijn jarenlange ervaring kan deze creatieve kunstenaar u begeesteren!

 

Stel uw vraag, bekijk samen de mogelijkheiden.

 

DOELGROEP: leerkrachten basisonderwijs

Jozef Sercu

Oude Hoogweg 89

8310 Brugge

[m] 0487 90 55 32

[e] jozef@jozefsercu.be

© 2015 - 2016 by Jozef Sercu